~ a T i e Q a ~

p.i.c.T.u.r.e.S.t.a.s.T.i.c.!

By: aTieQa mohD NoH

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 3-Mar-2009 07:54 Email | Share | | Bookmark
Dinner @Chili's

 
 
 
View all 6 photos...

last Sunday, kakngah dengan murah hatinya blanje makan Chili's kat OU petang tu kitorang gerak pegi rumah kakngah dulu..dia nak tunjuk barang baby yang dah beli..alahai, cutenya la baju2 baby tu semua!!
on the way ke OU tu hujan lebat la plak..nasib baik dekat je..parking pon diorang(k.ngah+abg daous+adik) yang carikan payah benor, bersimpang siur
anyway, bila sampai tu terus tuju kat Chili's..hahah kitorang dah lapar sangat, tgh hari x makan..nasib baik ada meja, x payah nak tunggu

sementara nak tunggu order sampai, kitorang amik gambar la dulu

for starters, kakngah order wings over buffalo dgn fajitas nachos, tu faveret dia..tapi gambar x sempat snap, sampai2 je terus lesap kena terkam..hahahaha

untuk main course plak, mama order citrus chicken, papa order grilled salmon, kaklong n adik order mushroom jack, abg daous order lamb shoulder dan lamb shank tu aku yang punya besar x?
kakngah order 2 mashed potato je sbb dia makan wings over buffalo tu brape ketol ntah lagipon banyak je x habis..tapi memang giler kenyang la..air pon refill sampai 3 gelas lama gak kitorang dok kat situ..

pas makan mama nak terus balik..sbb kena hantar kaklong kat INTAN Jln Ilmu and adik kat Shah Alam..x sempat nak shopping tapi kitorang sempat singgah kat Mom's Care..tengok barang baby

memang dah lama x makan 'together-gether' satu family mcm ni..selalu mesti x cukup korum..anyway, tima kasih banyak2 kat kakngah sebab blanje kitorang makan ye, pasni turn sape plak?!


Saturday, 28-Feb-2009 07:28 Email | Share | | Bookmark
Chocolate Chips Cookies

 
 
 
dapat resepi ni masa tengok rancangan Sugar kat AFC channel (astro:703)
tengok tv pon ada faedahnya
(hahaha..alasan )
bahan2 dia pon simple n chef tu cakap sedap, terus teruja nak cuba..
memang sedap, masa bakar pon dah bau satu rumah


Chocolate Chip Cookies
recipe by Sugar

Ingredients:

3/4 cup butter
1 cup brown sugar
1/4 cup sugar
1 egg
2 teaspoons vanilla essence

2 cups multipurpose flour
2 tablespoons corn flour
1 tablespoon baking soda
1 cup chocolate chip
1/2 cup chopped almonds

Methods:
1. Beat butter together with sugar until smooth. Add in the egg and vanilla essence
2. In another bowl, sift together dry ingredients Then,add in chocolate chip and chopped almonds
3. Mix together both ingredients (method 1 & 2)
4. Cover dough with cling film and keep refrigerate for 1-2 hours.
5. Scoop a bit of the dough onto the baking tray.
6. Bake in a preheated oven at 170 deg. celcius for 12-18 mins or until golden brown.


Wednesday, 25-Feb-2009 10:03 Email | Share | | Bookmark
entry khas buat KEIREENZ

hahaha..mesti semua tertanya2 kenapa kirin?
sebab haritu ada bagitau kirin pasal jagung ni..pastu dia suruh uplod..nah kirin..tengok ni:


sebenarnya ni jagung kakNgah beli kat Cameron haritu..jagung ni pelik sikit sebabnya ada dua kaler..putih n kuning (buat org yg x tau la)

so..disebabkan x nak lekat kat gigi, aku nih dengan rajinnya potong la masuk pinggan nak dijadikan cerita, tengah2 syok makan tu terpandang 'sekumpulan' jagung ni membentuk sekuntum bunga..Subahanallah!!
yang bestnya, tengah2 tu kaler lain plak dr yang tepi2..amazing~~ni bukan disusun yer..semulajadi ni..

so, lepas ni kalu korang makan jagung, perhatikan susunan dier yer..jangan terus geget jer


Monday, 23-Feb-2009 16:09 Email | Share | | Bookmark
MaMa's BiRthDay


hahaha..actually birthday mama dah lama dah.. +-1 bulan lepas..29th Jan haritu
anyway nak gak masukkan entry ni..
so, haritu I've made this chocolate cake as a surprise for her:

this is another recipe that i've found while blog-hopping..it is actually very simple and super-duper easy to make..rasanya budak2 pon boleh buat and the most important-it is delicious
ni cubaan kali kedua..and i've layered the cake with choc. icing and blueberries..

sayangnya kaler bluberi tu dah sama kaler cake and kecik sangat, so x nampak
abaikan icing yang berlobang2 tu..hahaha keje orang malas


here's the recipe:

Kek Coklat Kukus

Bahan A:
2 Cawan Tepung Gandum
1 Cawan Serbuk Koko
1 Sudu Teh Soda Bikabonat
1 Sudu Teh Baking Powder
1 Sudu Teh Garam

Bahan B:
½ Tin Susu Cair
1 Cawan Air Panas
1 Cawan Minyak Jagung

2 Biji Telur
1¾ Cawan Gula Kastor

Method:
1. Ayak bahan A
2. Pukul telur dan gula sehingga kembang. Masukkan bahan B dan gaulkan.
3. Masukkan bahan A yang dah diayak tadi. Gaulkan.
4. Masukkan ke dalam loyang, kukus selama 40 minit atau sehingga masak.


Saturday, 3-Jan-2009 06:59 Email | Share | | Bookmark
cukur jambul

slamat tahun baru!!! wah dah masuk 2009 ke? alamak!!!!

anyway..entry kali ni x de kena-mengena dengan tahun baru gambar tahun lepas nih hahaha..
20 Dis haritu me and my parents (haha..jadi anak tunggal jap ) balik kampung..ada majlis 'puputan' a.k.a cukur jambul anak kak Lina, my cousin seblah papa. 'puputan' tu dlm bahasa jawa..yela..kan balik batu pahat.. terkezut semua orang sbb kitorang balik mana taknya,kalau x raya @ ada kenduri kawin sedara terdekat, memang kitorang x balik la..kadang2 tu, 2 tahun sekali je balik

ni la puterinya..nama dia Nur Irdina Hanini..tapi x pasti plak ada nur ke tak


kenduri malam tu buat nasi ambang..makan dalam dulang..jangan x tau, adat orang Jawa nih
ni la nasi ambang..siap2 tunggu nak makan je

satu dulang ni biasanya kongsi 4 orang. seblom makan, lauk tadi diorang sendiri bagi2kan dulu, then bungkus bawak balik..tapi diorang biasanya akan tinggalkan sikit untuk makan kat situ.. mana taknya, satu dulang penuh tu..larat ke nak habiskan?



sonok gak dapat tngok macam mana nasi ambang tu sebenarnya..slama ni dengar cerita je.. hahah.. jakon..jakon.. sampai makcik2 yang rewang kat situ pon gelak je tengok

esoknya , seblom balik singgah kampung jap..ni lagi sekali jakon tengok kebun nenas..cantikkan?

yang kaler pink2 tu tau..bukan yang hijau..ahaks!!


[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net